Патрик Демпси

Патрик Гејлен Демпси (роден 13 јануари, 1966) е американски глумец. Патрик е неколкупати номииниран за Златен глобус и Саг наградите. Се здобива со слава во доцните осумдесети. Најпознат е по улогата на неврохирургот Д-р Дерек Шепард (Д-р Совршен) во медицинската драма на АВС, Вовед во анатомија. Во скоро време се има појавувано и во некои познати филмови како на пример: The Emperor's Club, Слободни писатели, Маѓепсани и Деверуша.

Патрик Демпси
Patrick Dempsey.jpg
Патрик Демпси, Maj 2006
Роден(а)Патрик Гејлен Демпси
СопружникЏулиан Финк Демпси (31 јули, 1999-денес)
Роки Паркер
(1987-1994)