Парагвај на Олимписките игри

Парагвај првпат настапил на Олимписките игри во 1928 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотиралe.

Парагвај на Олимписките игри

Знаме на Парагвај
МОК-код  PAR
НОК Олимписки комитет на Парагвај
COP-врска (шпански)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

Парагвај на Зимските олимписките игри досега нема учествувано. Парагвајските спортисти на Олимписките игри имаат освоено 1 сребрен медал.

Националниот олимписки комитет на Парагвај бил основан во 1970 година и бил признаен истата година.

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
Москва Парагвај не учествувал
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 1 0 1
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 1 0 1