ПУ „Кирил и Методиј“ - Побожје

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Кирил и Методиј“ (официјално: Подрачно основно училиште „Кирил и Методиј“ - Побожје; скратено: ПОУ „Кирил и Методиј“) — подрачно основно училиште во селото Побожје, составен дел на истоименото училиште во селото Кучевиште.[1]

„Кирил и Методиј“

Поглед на подрачното основно училиште „Кирил и Методиј“
Поглед на подрачното основно училиште „Кирил и Методиј“
Место
Општина: Општина Чучер-Сандево
Наречено по: Свети Кирил и Методиј
Нас. место: Побожје
Адреса: с. Побожје
Основни информации
Основано: 10.06.1994
Број на ученици: 22 (2016-2017 г.)
Настава на: македонски
Контактни информации
Е-пошта kimkuceviste@yahoo.com
Телефон (02) 2666-081
Факс (02) 2666-081

Училиштето е именувано по словенските просветители Светите Кирил и Методиј.

МестоположбаУреди

Објектот на училиштето се наоѓа во непосредна близина на главната селска црква „Св. Петка“.

НаставаУреди

Во училиштето се изведува настава од прво до петто одделение и наставата се изведува единствено на македонски наставен јазик.

ГалеријаУреди

НаводиУреди

  1. „За нас“. Посетено на 2020-02-24.

Координати: 42°6′55″N 21°25′41″E / 42.11528° N; 21.42806° E / 42.11528; 21.42806