ОУ „Кирил и Методиј“ - Кучевиште

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Кирил и Методиј“ (официјално: Основно општинско училиште „Кирил и Методиј“ - Кучевиште; скратено: ООУ „Кирил и Методиј“) — единствено основно училиште во селото Кучевиште. Училиштето се наоѓа во средишниот дел на селото Кучевиште.

„Кирил и Методиј“

Место
Општина: Општина Чучер-Сандево
Наречено по: Свети Кирил и Методиј
Нас. место: Кучевиште
Адреса: Кучевиште, Чучер-Сандево
Основни информации
Настава на: македонски и српски
Контактни информации
Мреж. место www.kimkuceviste.edu.mk/?page_id=14
Е-пошта kimkuceviste@yahoo.com
Телефон 02/2666-081

ОрганизацијаУреди

Во училиштето учат околу 200 ученици од селата Кучевиште и Побожје.

ОпременостУреди

Училиштата располага со 8 училници, вклучувајќи и спортска сала. Поседува и надворешно игралиште за мал фудбал.