Отоманско-српски војни

список на статии на Викимедија
(Пренасочено од Османлиско-српски војни)

Отоманско-српските војни претставуваат серија од конфликти помеѓу Отоманското Царство и Средновековна Србија во периодот од 14 век до 15 век.