ОУ „Дедо Иљо Малешевски“ - Берово

основно училиште во Берово

Основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ (официјално: Основно општинско училиште „Дедо Иљо Малешевски“ - Берово; скратено: ООУ „Дедо Иљо Малешевски“) — единствено основно училиште во градот Берово и едно од двете училишта во Општина Берово. Училиштето се наоѓа во средишниот дел на градот.

„Дедо Иљо Малешевски“

Поглед на основното училиште
Поглед на основното училиште
Место
Општина: Општина Берово
Наречено по: Дедо Иљо Малешевски
Нас. место: Берово
Основни информации
Директор: Наташа Аврамска
Настава на: македонски
Контактни информации
Мреж. место dim.edu.mk
Е-пошта contact@dim.edu.mk
Телефон 033/471-142

Подрачни училиштаУреди

Во рамките на општинското основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ се наоѓаат и седум подрачни основни училишта. Подрачните училишта во Будинарци, Митрашинци и Двориште имаат настава од прво до деветто одделение, додека останатите сè до петто одделение, чии ученици подоцна наставата ја продолжуваат во средишниот објект на училиштето во градот Берово. Подрачни училишта се:

  1. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Будинарци
  2. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Митрашинци
  3. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Двориште
  4. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Мачево
  5. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Смојмирово
  6. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Ратево
  7. Подрачно основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во село Владимирово

ГалеријаУреди

Надворешни врскиУреди

Координати: 41°42′31.30″N 22°51′19.84″E / 41.7086944° СГШ; 22.8555111° ИГД / 41.7086944; 22.8555111