ОУ „Јане Сандански“ - Чаир

Јане Санданскиосновно училиште во Чаирската населба Дуќанџик, Општина Чаир.[1] Училиштето „Јане Сандански е основано во 1957 година и во него учат околу 600 ученици, на македонски, албански и на турски наставен јазик.

Јане Сандански

Место
Општина: Чаир
Нас. место: Чаир
Местоположба
Основни информации
Контактни информации

Учество на натпревари

уреди

Освоени награди

уреди

Познати личности кои учеле во ова училиште

уреди

Познати личности кои предавале во ова училиште

уреди

Наводи

уреди
  1. „Дуќанџик доби спортско игралиште“. Вечер. 5 септември 2006. Посетено на 2011-12-09.[мртва врска]
Дел од темата „Јане Сандански