Никарагва на Олимписките игри

Никарагва првпат настапилa на Олимписките игри во 1968 година и учествувала на сите натпреварувања освен на Олимписките игри во 1988 година.

Никарагва на Олимписките игри

Знаме на Никарагва
МОК-код  NCA
НОК Олимписки комитет на Никарагва (CON)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

Никарагва на Зимските олимписките игри никогаш не учествувала. Спортистите на Олимписките игри немаат освоено ниту еден медал.

Националниот олимписки комитет на Никарагва бил основан во 1959 година и бил признаен во истата година.

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул Никарагва не учествувала
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0