Невозможна мисија 1

Невозможна мисија (англиски: Mission Impossible) - американски филм од 1996 година, во режија на Брајан де Палма. Главните улоги ги играат: Том Круз, Џон Војт и Жан Рено.

СодржинаУреди

Тајниот агент Итан Хант (го игра Круз) му помага на колегата во тајната мисија во Прага, каде треба да се заштитат пишани материјали со највисока разузнавачка вредност...[1]

НаводиУреди

  1. „Невозможна мисија“, Антена, број 872, 13.3.2015, стр. 16.