Нанорталик (гренландски: Nanortalik) е град во јужниот дел на Гренланд, во општината Кујалек. Со неговите 1.337 жители во 2013 година, тој е десетти град по големина на Островот, а името на гренландски значи Место на поларните мечки.

Поглед кон Нанорталик