Источнофиџиски јазици

Источнофиџиски јазици — подгрупа на централнотихоокеанските јазици. Овие јазици се слично и сродни со ротумскиот јазик и полинезиските јазици. Сите јазици се зборуваат на Фиџи.

Источнофиџиски јазици
Географска
распространетост:
Фиџи
Класификација:австронезиски
Гранки:
фиџиско-полинезиски

ЈазициУреди

Оваа група е составена од пет јазика:

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди