Му и Рана

град во Норвешка

Му и Рана (норвешки: Mo i Rana) е град и административен центар на општината Рана во округот Нурлан, Норвешка. Сместен е близу до Северниот поларен круг во регионот Хелгелан во Северна Норвешка. Зафаќа површина од 13,32 км² и население од 18.141.

Црква во Му

ПоврзаноУреди