Монтекалво Ирпино

Монтекалво Ирпиноопштина во покраината Авелино од регионот Кампанија, Италија. Населението на 30 април 2020 година било 3,475 жители. [1]

НаводиУреди

  1. Dato Istat - Резидентно население од 30-4-2020 година (привремена бројка).