Митлерес Шварцатал

Митлерес Шварцатал (германски: Mittleres Schwarzatal) — општинска заедница во округот Залфелд-Рудолштат, во Тирингија, Германија. Седиштето на општинската заедница е во Зицендорф.

Општинската заедница Митлерес Шварцатал се состои од следниве општини:

 1. Алендорф
 2. Бехштет
 3. Дешниц
 4. Дребишау
 5. Меленбах-Гласбах
 6. Мојра
 7. Оберхајн
 8. Рорбах
 9. Шварцбург
 10. Зицендорф
 11. Унтервајсбах
 12. Витгендорф

Координати: 50°37′59″ N; 11°07′59″ E / 50.633° N; 11.133° E / 50.633; 11.133