Мис Бикини на Универзумот

Мис Бикини на Универзумот е избор на убавици со најубаво тело. Секоја година најубавите девојки од универзумот му се придружуваат на изборот. Најпознат победник е Дијана Старкова од Украина. Таа беше крунисана 2003 година и стана меѓународен супермодел за многу кратко време.

Мис Бикини на Универзумот 2009Уреди

Мис Бикини на Универзумот за 2009. година се одржуваше од 30.септември до 6.октомври 2009. во југозападната кинеска автономна област Гуанџи Жуанг. Планирано е да се направи модна „Т“ писта долга 209 метри со што би се влегло во Гинисовата Книга на Рекорди. Темата на настанов е „Убавината на Бејхај“ [1].

Мис Бикини на Универзумот 2008Уреди

Мис Бикини на Универзумот 2007Уреди

Мис Бикини на Универзумот 2006Уреди

Олена, Мисот од Украина, го победи „Мис Бикини на Универзумот“. Вкупно 48 убавици се натпреваруваа на Сребрената Плажа во Бејхај, во јужната кинеска Автономна Област Гуанси Џуанг[2]. Изборот почна на 22 август 2006, а финалето се одржa на 26 август [3].

Мис Бикини на Универзумот 2005Уреди

Мисот на Македонија, Марјана Станојковска, беше крунусана за „Мис Бикини на Универзумот“ [4] во завршницата на изборот за „Мис Бикини на Универзумот“ во Бејхај, познато летно одморалиште во југозападната кинеска Автономна Област Гуанџи Жуанг, на 30 јули 2005. Маријана има завршено уметност во Средното Уметничко Училиште „Лазар Личеноски“ во Скопје. Таа се бави и со манекенство. Работи за скопската агенција „Моделс Ин“ [5].

Мисот на Турција, Дениз Сирин, и Мисот на Русија, Олга Шилованова беа првата и втората придружничка на Марјана.

ИзвориУреди