Милорад Б. Протиќ бил српски астроном.

Милорад Протиќ
Роден 6 септември 1911( 1911-09-06)
Белград, Кралство Југославијаја
Починал 29 октомври 2001(2001-10-29) (возр. 90)
Белград, СРЈ

Бил роден на 6 септември 1911 во Белград.

Ги открил следниве астероиди:

Милорад Протиќ починал на 29 октомври 2001 година во Белград.