Меѓународна комисија за реката Сава

Меѓународната комисија за реката Сава е меѓународна организација со постојан секретаријат во Загреб, Хрватска. Оваа комисија била формирана за целите на имплементација на Рамковниот договор на реката Сава басенот (FASRB) од 2006 година.

Sava River Basin.png
Државниот должината на реката поголемите градови
 Босна и Херцеговина 331 km [1] Босански Брод, Брчко
 Србија 206 km Белград, Сремска Митровица, Шабац, Обреновац
 Словенија 218 km Љубљана
 Хрватска 562 km[2] Загреб, Сисак, Славонски Брод, Жупања

НаводиУреди

  1. „архивска копија“. Архивирано од изворникот на 2012-03-31. Посетено на 2011-09-20.
  2. Hrvatska za svakoga, Živko Ivković/skupina autora, Večernji list, Zagreb, 2005, str. 22

Надворешни врскиУреди