Мајнерзен (општинска заедница)

Мајнерзен (германски: Meinersen) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Мајнерзен.

Грбот на општинската заедница

Општинската заедница Мајнерзен се состои од следниве општини:

  1. Хилерзе
  2. Лајферде
  3. Мајнерзен
  4. Миден