Мајкл Мајк Зигоманис е канадски професионален хокеар од македонско потекло. Роден е во Норт Јорк, Онтарио, Канада на 17 јануари 1981 година. Неговите родители потекнуваат од Баница, Леринско, Егејска Македонија.

Мајкл Зигоманис