Маза и Луња

американски цртан филм од 1955 година

„Маза и Луња“ (англиски: Lady and the Tramp) е американски цртан филм од 1955 година. Ова е 15-тиот долгометражен цртан филм изработен во продукцијата на „компанијата Волт Дизни“. Во 2001 година е објавено продолжение под името „Маза и Луња 2: Авантурата на Палавко“ (англиски: Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure).

Мурал „Маза и Луња“ во музејот Дингвал

Надворешни врски

уреди
 
Викицитат има збирка цитати поврзани со: