Rotten Tomatoes е мрежно место посветено на рецензии, информации и вести од светот на филмовите и видеоигрите. Името потекнува од едно клише со корени од ерата на водвиљот кое опфаќа фрлање на домати и други производи на сцената и врз изведувачите, ако претставата е особено лоша.

Rotten Tomatoes
URL www.rottentomatoes.com
Комерцијална?Да
Тип на место Онлајн рецензии на филмови и видеоигри
РегистрацијаПо слободен избор
Сопственик IGN
Создавач Сен Дуонг
Пуштена1998

Надворешни врски

уреди