Лазо Наумовски бил македонски писател за деца.

БиографијаУреди

Наумовски е роден на 1923 година во Гостивар. Завршил средно стручно образование. Работел како новинар во весникот „Нова Македонија“. Починал 1978 година. Член на ДПМ од 1973 година. Автор е на книгите: Големата авантура (роман за деца, 1959) и Сонце на дланка (роман, 1969).

ЛитератураУреди

  • Современи македонски писатели, Миодраг Друговац, Скопје, Наша книга, 1979.