Кунилингус е акт на орален секс, се користи устата и јазикот за стимулација на женските гениталии. Најчесто се стимулира дразницата бидејќи е најосетливиот дел од женските гениталии. Терминот кунилингус доаѓа од латинските зборови за вулва (cunnus) и за јазик (language).

Кунилингус
Акварел на кој е прикажан акт на кунилингус Achille Devéria

Техники уреди

Постојат различни техники за изведување на кунилингус во зависност од поединечните склоности на партнерите во половиот однос.

Дразницата е сексуално најчуствителниот дел од телото на речиси секоја жена, но може да биде премногу чувствително директното стимулирање, посебно во раната фаза на возбуда кај жената. Најдобро е да се почне со нежна стимулација фокусирана на усните и поширокиот регион на вулвата.

Кунилингусот може да биде проследен со ставање на прст или некое сексуално помагало во вагината и/или анусот, што дава можност за симултана стимулација на G-точката.

Надворешни врски уреди

Наводи уреди

Поврзано уреди