Куковите Острови на Олимписките игри

Спортистите од Куковите Острови имаат учествувано на 6 Летни олимписки игри (1988-2008), а на зимските ниту еднаш.

Кукови Oстрови на Олимписките игри

Знаме на Куковите острови
МОК-код  COK
НОК Спортски и национален олимписки комитет на Куковите острови
надворешна врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008

До 2009, спортистите од Куковите Острови немаат немаат освоено медали на Олимписките игри.

Куковите Острови се единствената од трите зависни територии во рамките на Нов Зеланд, којашто учествувала на Олимписките игри. Ниуе и Токелау сè уште немаат учествувано.

Надворешни врскиУреди

  • „Освојувачи на олимписки медали“. Меѓународен олимписки комитет. Посетено на 2007-12-07.
  • „Олимписки комитет на Куковите Острови“. Меѓународен олимписки комитет. Посетено на 2007-12-07.