Константин Формичев

Константин Фомичев (руски: Константин Фомичев - роден 30 август 1977 во Уфа) — руски кану-спринтер кој се натпреваруваше од доцните деведесетти до средината на 2000-те. Тој освои девет меедали на Светското кану првенство.

Константин Формичев
Медали
Кану спринт мажи

ИКФ Светско кану првенство

Златен медал - прво место 1999 Милан C-2 200 m
Златен медал - прво место 1999 Милан C-4 200 m
Златен медал - прво место 1999 Милан C-4 500 m
Златен медал - прво место 1999 Милан C-4 1000 m
Сребрен медал – второ место 1997 Дартмуд C-4 1000 m
Сребрен медал – второ место 1998 Шегет C-4 1000 m
Сребрен медал – второ место 2002 Севиља C-4 500 m
Бронзен медал – трето место 1998 Шегет C-4 200 m
Бронзен медал – трето место 2001 Познањ C-4 500 m

Формичев исто така заврши на деветтото место во дисциплината Ц-1 1000 метри на Летните олимписки игри 2004 во Атина.

Наводи уреди