Кејп

појаснителна страница

Кејп (хол. Cuyp) — презиме на три сликари кои живееле за времето на Холандското златно доба:

НаводиУреди

  • Murray, P. & L. (1997). The Penguin dictionary of art and artists (7мо изд.). Лондон: Penguin Books. ISBN 0-14-051300-0.