Кедрон Александриски

Кедрон Александриски бил Патријарх на Александрија во периодот од 96 до 106 година. Тој е признаен како папа на некогашната единствена Александриска црква, односно од страна на денешната Коптска православна црква и Грчка православна црква на Александија.

Кедрон Александриски
Патријарх на Александрија
ЦркваАлександриска црква
Ракоположен96
Службата завршила106
ПретходникАвил
НаследникПрим
Лични податоци
ЗанимањеПатријарх на Александрија