Картозански јазици

(Пренасочено од Карто-зански јазици)

Картозанските јазици се подгрупа на јужнокавкаските јазици. Покрај картозанските, јужнокавкаските јазици имаат уште една гранка која е претставена од само еден јазик - сванскиот јазик.[1]

Картозански јазици
Географска
распространетост:
Јужен Кавказ
Класификација:јужнокавкаски
Гранки:
Карта на картвелските јазици.

ЈазициУреди

НаводиУреди

ПоврзаноУреди