Илир Ајдини (албански: Ilir Ajdini) — поет од албанска националност од Македонија.

Животопис уреди

Илир Ајдини е роден е во Скопје на 7 декември 1961 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работи во Македонската информативна агенција (МИА). Член на ДПМ од 1994 година. Автор е на книгите: Магла над бајките (1986), Ноќни транслации (1987), Деновите доаѓаат кришум (1999).[1]

Наводи уреди

  1. Македонски писатели, Друштво на писатели на Македонија,2004, стр. 19.