Ивица Илиевсрпски фудбалер со македонско потекло, роден на 27 октомври 1979 година во Белград. Моментално игра за полскиот ФК Висла од Краков.

Ивица Илиев
Роден 3 јули 1991( 1991-07-03)
Белград, СФРЈ