Зелент/Шлезен (германски: Selent/Schlesen) — општинска заедница во округот Плен, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Седиштето на општинската заедница е во Зелент.

Знаме на Зелент/Шлезен

Општинската заедница Зелент/Шлезен се состои од следниве општини:

  1. Доберсдорф
  2. Фаргау-Пратјау
  3. Ламерсхаген
  4. Мартенсраде
  5. Мухелн
  6. Шлезен
  7. Зелент