Заксенхаген (општинска заедница)

Заксенхаген (германски: Sachsenhagen) — општинска заедница во округот Шаумбург, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во градот Заксенхаген.

Грбот на општинската заедница

Општинската заедница Заксенхаген се состои од следниве општини:

  1. Аухаген
  2. Хагенбург
  3. Заксенхаген
  4. Велпингхаузен

Координати: 52°22′59″ N; 9°15′00″ E / 52.383° N; 9.250° E / 52.383; 9.250