Животот нема правила

Животот нема правила (англиски: The Cider House Rules) е филм, во режија на Ласе Халстрем. Главните улоги ги толкуваат: Мајкл Кејн и Шарлиз Терон.

СодржинаУреди

Хомер Велс е сираче, израснато во домот „Свети Клауд“. Откако ќе порасне, тој сака сам да го истражува светот, така што, кога ќе запознае еден млад брачен пар, со нив го напушта домот за сираци. Наеднаш, неговиот живот се менува целосно и тој го запознава светот, исполнет со авантури, опасности, пријателства, љубов и трагедии.[1] [2]

НаводиУреди

  1. Антена, број 846, 12.9.2014, стр. 24.
  2. „Животот нема правила“, Антена, број 870, 27.2.2015, стр. 22.