Животински-придвижуван превоз

Животински-придвужуван превоз — широка категорија на човековото исползување на работни животни за пренос на луѓе и стока. Луѓето или директно јаваат на животните, ги користат за носење товар, или пак ги впрегнуваат во ѕевгари и сл. за влечење на возила или санки.

Кочија на парада во Скопје

Припитомени превозни животниУреди

По воздухУреди

По земјаУреди

Возила на животински погонУреди

ПоврзаноУреди