ЖС „Браилово“

железничка станица во Македонија

Железничка станица Браилово — железничка станица во близина на селото Браилово.[1] Станицата има еден железнички колосек и се наоѓа во непосредна близина на регионалниот пат Десово - Браилово. Низ железничката станица поминуваат регионалните домашни возови на линијата Велес - Битола.

ЖС „Браилово“
Поглед на железничка станица
Општи информации
МестоБраилово
Општина Долнени
Македонија Македонија
СопственикМакедонски железници
ЛинииВелесБитола
Колосеци1
Услуги
Претходна станица Македонски железници Следна станица
Сенокос Коридор 10 Слепче
кон Велес
Локација
ЖС „Браилово“ is located in Македонија
ЖС „Браилово“
ЖС „Браилово“
Локација во Македонија
Железнички коридор Xd
км
Време
Продолжение наназад
Станица на пруга
0 Велес
0:00
Станица на пруга
7,8 Тополка
0:10
Станица на пруга
14,5 Чашка
0:20
Станица на пруга
21,7 Стари Град
0:30
Постојка на пруга
Мартолци
0:36
Станица на пруга
30,3 Васил Антевски
0:43
Постојка на пруга
Теово
0:47
Влез во и излез од краток тунел
90,68 м
Влез во и излез од краток тунел
64,75 м
Влез во и излез од краток тунел
36,29 м
Постојка на пруга
Согле
0:50
Влез во и излез од краток тунел
144,5 м
Влез во и излез од краток тунел
95,17 м
Станица на пруга
44,1 Богомила
0:58
Влез во и излез од краток тунел
511,4 м
Влез во и излез од краток тунел
346,2 м
Постојка на пруга
Ореше
1:06
Влез во и излез од краток тунел
203 м
Влез во и излез од краток тунел
192,7 м
Влез во и излез од тунел
2574,1 м
Станица на пруга
57,9 Гостиражни
1:17
Постојка на пруга
Слепче
1:24
Станица на пруга
68,8 Браилово
1:31
Постојка на пруга
Сенокос
1:36
Станица на пруга
84,1 Прилеп
1:47
Постојка на пруга
Галичани
1:54
Станица на пруга
99,1 Бакарно Гумно
2:00
Постојка на пруга
Тројкрсти
2:05
Постојка на пруга
Новоселани
2:09
Постојка на пруга
Лознани
2:13
Станица на пруга
112,1 Даме Груев
2:20
Станица на пруга
121,7 Никола Карев
Завршна станица
129,3 Битола
2:35

Наводи уреди

  1. Браилово“. OldPrilep. 27 август 2013.

Надворешни врски уреди

41°27′40″N 21°27′25″E / 41.46111° СГШ; 21.45694° ИГД / 41.46111; 21.45694