Елисиум (филм)

филм

Елисиум (англиски: Elysium) е американски филм од 2013 година, во режија на Нил Блумкамп. Главните улоги ги толкуваат: Мет Дејмон, Џоди Фостер, Шарлот Копли, Алис Брага и Диего Луна.

Содржина уреди

Во 2154 година постојат две класи луѓе: многу богатите, кои живеат на вселенската станица „Елисиум“ и другите, кои живеат на пренаселената и уништена Земја. Луѓето на Земјата се очајни во напорите да избегаат од криминалот и сиромаштијата кои владеат во нивниот свет. Единствениот човек кој може да еднаквост во овие два света е Макс, кој има очајничка потреба да стигне на „Елисиум“.[1][2]

Наводи уреди

  1. Антена, број 856, 21.11.2014, стр. 27.
  2. Антена, број 854, 7.11.2014, стр. 20