Драган Данаиловски

Драган Даниловски — македонски лекар епидемиолог, универзитетски професор. Во периодот од 15 мај 1999 до 15 мај 2001 година бил министер за здравство на Република Македонија.

Драган Даниловски
Министер за здравство
На должноста
30 ноември 1998 – мај 1999
Претседател Љупчо Георгиевски
Претходник Петар Илиeвски
Наследник Петар Милошевски
Лични податоци
Националност Македонец
Професија епидемиолог, универзитетски професор

Поврзано

уреди
Претходник
Петар Илиевски
Министер за здравство на Република Македонија
15 мај 1999 – 15 мај 2001
Наследник
Петар Милошевски