Детска Евровизија 2017

Детскиот избор за песна Евровизија 2017 ќе биде 15-тото издание на Детската Евровизија, кое ќе се одржи на 26 ноември 2017 година во Tbilisi Sports Palace, во Тбилиси, Грузија.

Детски избор за песна на Евровизија 2017
Издание 15-то
Датум 26 ноември 2017
Домаќин Грузија Грузија
Локација Tbilisi Sports Palace, Тбилиси
Супервизор Јон Ола Санд
Радиоифузер Georgian Public Broadcaster
Гласачки систем Секоја држава/жири доделува по 12, 10, 8–1 бода за нивните 10 најдобри песни.
Број на земји 16

ЛокацијаУреди

Во февруари 2017, ЕРД потврди дека Грузија ќе биде домаќин на Детската Евровизија 2017. Грузија за првпат ќе биде домаќин на Детската Евровизија, и покрај тоа што победиле трипати. На 26 февруари 2017, беше објавено дека главниот град, Тбилиси, ќе биде град-домаќин. На 16 март 2017, беше објавено дека натпреварт ќе во Tbilisi Sports Palace.

Список на натпреварувачиУреди

До 9 август 2017, 16 земји го потврдиле нивното учествување.

Земја Изведувач Песна Јазик
Белорусија
Кипар
Грузија
Ирска
Малта TBD 10 June 2017 TBD 10 June 2017
Холандија
Русија TBD 3 June 2017 TBD 3 June 2017
Македонија Мина Блажев Dancing Through Life англиски