Детроит (река)

Детроит е река во Онтарио и американската држава Мичиген. Долга е 51 km. Детроит, Мичиген e главно пристаниште на реката, на северната страна. Виндзор, Канада се наоѓа на јужната страна.

Сателит слика од реката Детроит (јужната)
Детроит

ГеографијаУреди

ПритоциУреди

Притоци на реката се:

ОстровиУреди

Острови во реката се:

ПоврзаноУреди