Детроит-Виндзор

(Пренасочено од Виндзор-Детроит)

Детроит-Видндзор — меѓународна урбана зона концентрирана помеѓу американскиот град Детроит во Мичиген, САД и Виндзор во Онтарио, Канада. Таа е втора по големина метрополитанска зона во Северна Америка, веднаш по метрополитанската зона Златна Потковица-Западен Њујорк која е на исток од неа.

Виндзор, Онтарио
Детроит, Мичиген

ПоврзаноУреди

ИзвориУреди