Виндзор (Онтарио)

град во Онтарио, Канада

Виндзор (англиски: Windsor) — град во покраината Онтарио и најјужен град во Канада. Се наоѓа јужно од Детроит, Мичиген, на врвот на реката Детроит. Овој град според статистиките во 2006 година, има 216 473 жители, што го прави 20-ти град по број на жители во Канада.

Виндзор