Центар „Ренесанс“

(Пренасочено од Ренесанса Центар)

Ренесанса Центар (англиски: Renaissance Center) е група од седум облакодери во Детроит, Мичиген. Центаралниот облакодер во ренесанса Центар е највисоката зграда во Мичиген и највисокиот хотел во Западно полушарие. ренесанса Центар е 230м висок.

Ренесанса Центар

ЗградиУреди

Зграда Слика Година Височина
Централ/Хотел Тауер   1977 221.5 м
Тауер 100   1977 159 м
Тауер 200 1977 159 м
Тауер 300   1977 159 м
Тауер 400 1977 159 м
Тауер 500   1981 103 м
Тауер 600 1981 103 м