Густав Ајфел

Густав Ајфел

Александар Густаф Ајфел (15 декември 183227 декември 1923) бил француски инженер и градител на познатата Ајфелова Кула во Париз која е висока 320 метри. Позната е и неговата конструкција на Статуата на Слободата на влезот во њујоршкото пристаниште.

ПоврзаноУреди