Грб на Гернзи

Грбот на Гернзи е официлен симбол на каналскиот остров Гернзи. Тој се состои од црвен штит со три расчекорени бујни златни лава, и над нив стои гранче. Овој грб е мошне сличен со грбот на Нормандија, Џерси и Англија.

Грбот на Гернзи

ПоврзаноУреди