Грб на Џерси

Грбот на Џерси е црвен штит на кој се наоѓаат три златни лавови во поминување со подигнати шепи. Во 1279 година е даден на островот како печат на Едвард I.

Грбот на Џерси

Од 1981 грбот се наоѓа и на знамето на Џерси

ПоврзаноУреди