Голици (племе)

Предлошка:Автоматска таксокутија Голици (науч. Cichorieae или Lactuceae) — племе на растенија од фамилијата штитоцветни (Asteraceae) што опфаќа 100 рода со над 1.600 видови. Се среќаваат претежно во умерените подрачја на источната полутопка.[2] Попознати членови на племето се марулата, голицата, глуварчето и козицата.

РодовиУреди

НаводиУреди

Предлошка:Наводи

Надворешни врскиУреди

Предлошка:Ризница-ред