Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија

Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија (ВМРО-ДП) — конзервативна политичка партија во Република Македонија. Претседател на партијата е Владимир Голубовски.

Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија
ВодачВладимир Голубовски
Основана4 февруари 1991
ШтабСкопје, Република Македонија
Идеологијанационализам
конзервативизам
Собрание
0 / 120
Општини
0 / 80
Мрежно место
www.vmro-dp.org.mk
Знаме
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Партијата е формирана на 4 февруари 1991 година и е една од постарите партии во Македонија. Партијата учествува во коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ

Надворешни врски

уреди