Вистинска опозицијаВистинска опозиција (англиски: Genuine Opposition (GO)) е политичка партија на Филипините. Целта на формирањето била да се направи импичмент на претседателката Глорија Макапагал-Аројо. За време на оформирањето се викала United Opposition (UNO) или Обединета опзиција, која била оформена од опозиционерот Хехомар Бинај во јуни 2005. Под притисок повторно сменето е името во Grand and Broad Coalition (GBC) односно Голема и широка коалиција. На 15 февруари, 2007 партијата го добива сегашното име Genuine Opposition.

Филипини
Coat of arms of the Philippines.svg

Оваа статија е дел од серијалот:
Политика на Филипините


Управување
Политичка Историја · Устав
Извршна
Претседател (список)
Глорија Макапагал-Аројо
20012010

Подпретседател (список)
Ноли де Кастро
20042010

Министерства
(список)

Конгрес
14-ти Конгрес
20072010
Сенат Дом
Претседател
Хуан Понсе Enrile
Спикер
Просперо Ногралес
Правен систем
Врховен суд

Шеф на правдата Рејнатo Пуно
Арбитражен · Сандиганбајан
Апелационен суд · Омбудсман

Избори
Изборна комисија
Шеф: Ромео A. Бравнер
Заменик шеф:Хозе Мело
2013 | 2010 | 2007 | 2004 | 2001 | 1998
1995 | 1992 | 1987 | 1986 | Сите
Политички партии
Административна поделба
Главен град
Региони
Покраини
Градови
Општини
Барангаи
Надворешни врски
Влада
Човекови права

други земји
 Портал „Политика“

Надворешни врскиУреди

 
Логото на партијата