Виктор Григнард (Чербург, 6 мај 1871 - Лион, 13 декември 1935), бил Француски хемичар.

Виктор Григнард
Роден 6 мај 1871
Чербург, Франција
Починал 13 декември 1935
Лион, Франција

Во 1912 година, Виктор Григнард ја добил Нобеловата награда за хемија.