Википедија:Ревизија на избрани статии/Византија

Гласање за ревидирана статијаУреди

Како да гласам за овој предлог?


Гласањето се одвива така што секој може да остави свој глас {{за}} (  ), {{против}} (  ) или {{воздржан}} (  ), како и свое мислење преку {{коментар}} (  ), користејќи ги за сето ова соодветните предлошки. Прашањето на кое давате свој глас е дали сметате дека на статијата треба да ѝ биде одземен статусот на избрана. Само гласовите од утврдените корисници ќе бидат земени предвид при сумирањето на резултатите. Гласањето завршува една недела по предлогот.

Понекогаш, некоја статија и со доволно гласови {{За}} може да не биде избрана доколку така одлучи заедницата (Видете: Википедија:Занемарете ги сите правила).

ВизантијаУреди

ИнформацииУреди

Статијата е предложена за дискусија во 16:02, 17 јануари 2017 (CET).

Статијата содржи празни поднаслови, а голем дел од наводите се оставени на англиски јазик или содржат врски кон статии на англиски јазик.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:02, 17 јануари 2017 (CET)

ДискусијаУреди

ГласањеУреди

(0/0/0); Закажано да заврши во 17:02, 24 јануари 2017 (CEST)

ЗаУреди

  1.   --Kiril Simeonovski (разговор) 16:02, 17 јануари 2017 (CET)
  2.   --Retrohead (разговор) 17:51, 17 јануари 2017 (CET)
  3.   --Ehrlich91 (разговор) 19:38, 17 јануари 2017 (CET)    Дефинитивно да се одземе статусот, ова е катастрофално издание на избрана статија. --Ehrlich91 (разговор) 19:38, 17 јануари 2017 (CET)

ПротивУреди

ВоздржанУреди